Szeretet, Befogadás, Önismeret, Szív, Nyílás

Megváltó Szeretet

Ahogy haladsz az Önvaló útján, tapasztalataim alapján, minden egyes újabb szintje a szeretetnek megható tud lenni. Megható, transzformatív, kapukat nyitó. Gyakran azt hisszük, hogy tudjuk, mi a szeretet. Definíciókat találunk rá, elfogadjuk mások definícióit, és nem foglalkozunk vele mélyebben.

Valójában a szeretet számodra az, amit eddig képes voltál megtapasztalni. Amit képes voltál befogadni, megélni, adni. De az nem a szeretet. Az egy árnyalata, aspektusa. Így aztán, nagyon nehézzé válik arról beszélni, mi a szeretet. Utam során a következőket tapasztalom:

A szeretet nem akar megváltoztatni, mert azt szereti, aki vagy, de minden változásnak megágyaz.

A szeretet nem kényszerít, nem tukmál, de támogatja az önmagadért való munkát.

A szeretet nem erőszakos, de önmagában hordozza az erőt a felemelkedésedhez.

A szeretet kiváncsi, egy igazi felfedező, hisz ember formában azt tudod szeretni, amit ismersz.

A szeretet valódi lényed felemelkedését segíti, a kincseid felszínre hozatalát, nem pedig egy véleménynek megfelelőre próbál csiszolni.

A szeretet végtelenül Szabad. Szabadon enged létezni. Enged hibázni, botladozni, nem akar mindenáron segíteni, s végképp nem akar megmenteni, hisz számára nem vagy elveszve, mert szeret.

A szeretet nem akar benned elültetni semmit, arra kiváncsi, hogy mi nő ki a Te magodból.

A szerető embernek Te vagy a fontos, nem az, amit rólad gondol.

A valódi szeretet mindig közelebb visz Önmagadhoz, mert feloldja azon falaidat (részeidet), amiket önmagadnak éltél eddig. Ezért hívom megváltó szeretetnek. Magunk váltjuk meg magunkat, a félreértések elkerülése érdekében. Ám mégiscsak, amikor egy olyan egyénnel vagy egyénekkel lépünk kapcsolatba, akik Önszeretetben léteznek, s képesek minket Látni, a Lényünkért szeretni, s Mi képesek vagyunk ezt befogadni, akkor mégiscsak egy olyan közös csatorna, folyamat jön létre, mely során falaink feloldódásában értelmet nyer számunkra a megváltás szó.

Ezért az egó féli a valódi szeretetet. Csak annyit akar befogadni, amennyi biztonságos számára. Biztonságba akarja magát érezni a már jól megszokott falai között. Ezért sem lehet senkire sem ráerőltetni a szeretetet, mert egy ember szeretet kapacitása mindig önmagán múlik. Azon, hogy az egója mennyit enged be, mennyivel komfortos.

S néha a Szeretet áttör néhány falat azért, hogy a sötétségbe fény terüljön, hogy felismerd, az Út, a kapuk kinyitásán keresztül vezet. Mert aki felismerte már, hogy a Szeretet tüzében csak az éghet el, minek égnie kell, - ragaszkodni hozzá felesleges - benne a félelem alábbhagy,

s kinyitja szíve kapuját a
Megváltó Szeretetnek.

-L

További cikkek

Visszajelzések

Írj nekem

Kapcsolat

Email: hello@andrisvarga.com
Telefon:
 +36 30 164 67 97

Írj nekem

Amilyen hamar csak tudok, válaszolok!

Thank you! Your submission has been received!
A manóba! Nem sikerült elküldeni. Kérjük próbáld újra!