Egyéni folyamatok/ Módszertan

Lehet, hogy van benned félelem. Lehet, hogy életed azon pillanatában, szakaszában vagy, ahol már nem kerülheted el a változást. Ha ez így van, adjunk hálát az életnek, amiért belerakott abba az élethelyzetbe, ahol többé válhatsz, ahol megfejlődheted mostani önmagadat.
Az út során egyszerre segítem elő a szeretetteli szembesülést, s a nehezen való átjutást is.

A legtöbb segítői folyamat probléma-megoldás fókuszú. Ez azt jelenti, hogy mindig egy adott probléma megoldására fókuszál. Én nem így dolgozom. Ámbár mindenki problémákkal érkezik hozzám, ez teljesen természetes, ezekben az egyéni folyamatokban mégis arra fókuszálunk, hogy Te, mint Lény, képes legyél egyre inkább Önmagadként Létezni.

Az önazonossá válás (ami egy hosszú folyamat) magával hozza, hogy az életterületeid - párkapcsolat, karrier, pénzügyek, egészség, spiritualitás stb. - elkezdenek egyre önazonosabbak lenni számodra, azaz végül a problémáid is megoldódnak. Meglátásom szerint a valódi változáshoz nem elégséges a problémákra való fókuszálás, (tüneti kezelés) muszáj képessé válnunk valóban lényünk egészével változni.

Ennek nálam vannak alappillérei, mint például a Tudatosság-Figyelem fejlesztése, meditáció, érzelmekkel való munka, idegrendszer megfelelő állapotba hozása, energetika rendszer fejlesztése stb., ám amikor valakinél ezen alappilérekben változásokat érünk el, akkor elkezd megjelenni a harmónia.

A velem lévő alkalmakat nyugodt, ítélkezésmentes, szeretetteli közeg jellemzi, ez egyfajta gyógyító közeg. Ezt fontosnak érzem, mert így aki érkezik hozzám, gyorsan és könnyen meg tud nyílni, ezért hatékonyan tudunk dolgozni. Ugyanakkor azt gondolom, ez önmagában nem elégséges a változáshoz. Elengedhetetlen a cselekvés-gyakorlás.

Ezért az egyéni folyamataim gyakorlatorientáltak. Ezt azért szeretem, mert kikerüli az intellektualitás csapdáit. Sokan érkeznek hozzám, akik 5-10-20 éve már járják lelkük rejtett ösvényeit, számtalan könyvet olvastak, tömérdeknyi tanítót hallgattak meg, mégis elmaradt a valódi változás. Ezt nevezem passzív-tanulásnak. Ez szükséges, ám veszélyes is egyben, mert könnyű megragadni ezen a szinten. Ezzel szemben, ha vannak eszközök, gyakorlatok, amikkel tudunk önmagunkon dolgozni, akkor megérkezika Megélés, majd Változás, ami már a miénk, tőlünk el nem vehető. Valódi megértés csak megélés után következhet be.

Szívemhez közel áll ez az út, ám tény és való, hogy nehezebb, mint csak könyveket olvasni és az előadáson ülni. Ez azoknak való, akik hajlandóak változtatni a változásért. Nekik viszont szuper, mert kapnak hozzá eszközöket.

Én magam is gyakorló vagyok. Több, mint két éve minden egyes nap, reggel és este kitartóan, önfegyelemmel végzem Mesteremtől kapott gyakorlatokat. Ő egy 6000 éves Mesteri láncolat része, így nagy örömömre szolgál, hogy a tradicionális, évezredek óta működő gyakorlatokat adhatok át én is a hozzám érkezőknek.

Az energia test felébresztése magasabb tudatállapothoz segít, megjelenik egy tisztább perspektíva, érzékenység, mellyel az élet megélése gazdaggá és gyönyörtelibbé válik. Az érzékenység segít az emberi kapcsolatokban lévő eligazodáshoz, meglátni egy adott helyzet valóságát, ráérezni a saját utunkra.

Hiszek a gyakorlatok erejében, és közben mélyen együtt tudok érezni azokkal, akik fejben már “mindent” tudnak, mégsem élik ezeket. Amikor megismertem a Mesteremet, ez volt a legelső indok, amiért tanulni szerettem volna tőle, hogy már nagyon sok mindent elolvastam, nagyon sok mindenkit meghallgattam, intellektuális “értem”, de élni akarom. Azt akarom, hogy a valóságommá váljon. S ahogy írtam, hiszek a gyakorlatok erejében, mert az Úton haladva folyamatosan tapasztaltam és tapasztalom, ahogy kezd a Valóságommá válni mindaz, ami azon könyvekben szerepel, melyek az elmúlt évezredekben íródtak. Így hittel és nyugodt lelkiismerettel adok a hozzám érkezőknek gyakorlatokat és támogatom őket a konzisztens gyakorlás, a megfelelő Sadhana kialakításában.

Programjaimat a folyamatos kapcsolattartás jellemzi, elérhető vagyok alkalmak között is. Ez lehetőséget nyújt, hogy szorosabb kapcsolat tudjon köztünk kialakulni, illetve, hogy útmutatást nyújthassak az időközben felmerülő kérdésekkel, elakadásokkal kapcsolatban.
Mentoráltjaim gyakran a szívemhez nőnek.

Zárszóként:
Nem úgy gondolkodom, hogy Te, aki eljössz hozzám, most nem vagy elég jó, de majd dolgozunk, dolgozunk és elég jóvá válsz. Ehelyett úgy látom, hogy amikor megszülettünk, mindannyian tökéletesek voltunk, mint egy csiszolatlan gyémánt. A felnükvésünk során azonban sérülések érnek minket a szüleink, tanítóink, iskolai környezetünk és emberi kapcsolataink révén. Ezen sérülések által rétegek alakulnak ki rajtunk, amik elválasztanak attól, meg tudjuk élni azt, akik valójában vagyunk. Meglátásom szerint egy jó segítői folyamat nem “nem elég jóból, elég jót” csinál, hanem befelé fordít, és abban segít, hogy le tudd magadról hámozni azon rétegeket, amik nem te vagy, s így meg tudd élni, azt aki valójában vagy. Amikor valaki ebbe bele tud érezni, hogy nem azért megyek hozzád, mert te majd elég jót csinálsz belőlem, hanem azért mert te egy útmutatást tudsz adni, hogy azt tudjam megélni, aki valójában vagyok, akkor az egy teljesen más hozzáállás, egy teljesen más energia. Ez segíti a folyamatba lévő beleengedést és annak hatékonyságát.

Spirituális mentor folyamat

Munkásságom ezen része kifejezetten azoknak szól, akik önmaguk mibenlétét keresik, akik fel szeretnék fedezni az anyagon túli valóságot, a spirituális magasságokat, akiket hív az Ébredés. Lehet, hogy nem tudod, mit keresel, s hogy mi hajt Téged ebbe az irányba, csak azt érzed, hogy mélyülni szeretnél, és a hagyományos emberi élettel foglalkozó segítői vonalakat nem találod kielégítőnek. Ezen folyamatokban is foglalkozunk az emberi mivoltunkkal, mert a holisztikus szemléletet támogatom, ám erőteljesen arra fókuszálunk, hogy megérkezhess magasabb tudatállapotokba, mely olyan tapasztalásokat hozhat magával, ami túlmutat az emberi életen, ami közelebb visz Valódi Lényedhez. A folyamatba való megérkezés gyakran egy életmódváltással jár, így ezt azoknak szoktam javasolni, akik eléggé elhivatottak, akiket hajt valami megmagyarázhatatlan belső tűz az ismeretlen valóság felfedezése felé.


Visszajelzések

Egyéni önismereti és spirituális mentorfolyamatra
itt tudsz jelentkezni

Fontos információk

Az első beszélgetés ingyenes. Ezen az alkalmon van lehetőségünk megismerni egymást, megismerni az elakadásodat mélyebben. Tapasztalataim alapján van, hogy már ez az első alkalom is képes megváltoztatni valaki életét.

Írj nekem

Ha kérdésed van, vagy szeretnél jelentkezni beszélgetésre, töltsd ki az alábbi űrlapot.

Thank you! Your submission has been received!
A manóba! Nem sikerült elküldeni. Kérjük próbáld újra!