Önismeret, Egó, Spiritualitás, Tudatosság

Az Önismeret által felépülő Egó

A végső Önmegismerés a személyes Én feloldódásával jár, nem pedig annak Felerősödésével. Vajon mégis miért ez történik gyakrabban?

Gyakran az Öntudatlan emberek autentikusabban fejezik ki lényüket, mint a Tudatossággal, spiritualitással foglalkozók.

Amikor valaki elkezd befelé fordulni, tudatossá szeretne válni, akkor tudatalatt a számára magasztosabb képeknek, viselkedési formáknak szeretne megfelelni, és ezeket húzza magára. Gyakran megjelenik az elnyomás, mint önkontroláló eszköz, mert már bizonyos megnyilvánulási formákat nem enged meg magának az illető, és ezeket nem a Tudatosság fényében éli meg és szublimálja, hanem öntudatlanul elnyomja a személyisége, mert nem illik be az új én-képbe.


Természetesen ez egy szakasz az út során, melyen egyesek tovább jutnak, mások bele ragadnak. Ezért azt figyeltem meg, hogy energetikailag gyakran könnyebb érzés olyanokkal együtt lenni, akik egyáltalán nem foglalkoznak ilyesmivel, mert ők nem gondolják túl a dolgokat. Természetesen ott is különféle megfelelés lehet jelen, mégiscsak az öntudatlanság boldogságát és könnyedségét hordozzák magukkal.


A spiritualitás, a meditáció és minden, amit „elérsz“ az Önismereti utadon, egy eszköz és lehetőség az egód számára, hogy önmagába építse, és ezáltal TÖBBÉ váljon/válj. Ezért érdemes résen lenni mindig, amikor valaki túl komolyan veszi magát, ez mindig a bekeményedett egó jellemvonása. A valódi tudatosság könnyed, mint a tollpihe, lágy, mint a szellő és mindent átjár, akárcsak az energia, szabad…


Az önismereti-önismereti út lehet, hogy a boldogságról szól, ám az Ébredés útja Önmagad felismeréséről szól - nem pedig az Én-nek a jobbá válásáról -, mely során a Boldogság egy kellemes melléktermék, nem végcél.


Ha különleges szeretnél lenni, arra ott az önismeret, mindenkiben ott a különlegesség, egyediség, így belső munka révén, ez felfedezhető.
Ha viszont Ébredni szeretnél, akkor el kell engedni a különlegesség mániát, például úgy, hogy megvizsgálod, ki vagy mi az benned, ami a különlegességre vágyik.


Csodás felfedezést…


Ölelés,
Sivananda


Ui.:  Van egy szabad helyem önismereti folyamatra és egy spirituális mentor folyamatra. Itt az oldalon tudsz jelentkezni. Üzenetedben említsd meg, melyikre jelentkezel.

További cikkek

Visszajelzések

Írj nekem

Kapcsolat

Email: hello@andrisvarga.com
Telefon:
 +36 30 164 67 97

Írj nekem

Amilyen hamar csak tudok, válaszolok!

Thank you! Your submission has been received!
A manóba! Nem sikerült elküldeni. Kérjük próbáld újra!